20061230


Guten tag.

Heute ich bin arbeiden nur zwei stunden, aber das ist ja genouk.


Känner mig sehr deutch heute. Önskar att jag fick hänga med Elon ner till die Tirol och bli en fena på språket. Kanske får bli en tyska-kurs i vår? Warum nicht? Det får kanske bli tyska och så den där skrivar-kursen i sthlm jag har sneglat på...den är ganska dyr men det verkar vara värt det.

Idag är det årets näst sista dag. Ska man bli nostalgisk? Tänka extra mycket på vad som väntar härnäst? Jag är inte ett dugg nostalgisk iaf, och när det gäller framtiden så är jag alltid lika fundersam och har tusen idéer som resulterar i inget. Eller det ska jag inte säga, jag har ju förverkligat många av mina idéer. Min mest dominerande känsla just nu är dock att jag inte borde svept den där kaffekoppen när jag kom till jobbet, det börjar kännas konstigt i magen...är kanske lite kärlekskrank också.


Gillar förresten att det heter just kärlekskrank, krank betyder ju sjuk på tyska. Och det är tamejtusan en sjukdom.


Just det! Har en efterlysning här, eller snarare tvärtom. Om någon efterlyser ett par fina tumvantar i skinn så har jag dem i min väska. De hamnade där efter juldagen, trodde det var Anna Jönssons men där hade jag fel. Så...ett par tumvantar någon?


Nyårsafton då? Va skjer? Det verkar bli middag med Helena, PG och Macke å nån mer, sedan blir det kanske galej på Frösöberget. Alltså inte berget, men nere i slalomcaféet. Mette Söderin med vänner har lånat lokalen och ställt till med skiva. Hoppas på att Kickan vill följa mig dit, för där får man ha klänning! Känns lite overkill att sitta hemma hos Macke i stassen...eller kanske inte! Är det nyår så är det! Jag ska ju ändå dricka bubbel, då må man ju få ha klänning. Japp, så får det bli.


Jag börjar bli mer och mer het på idén att hyra Steffos lägenhet...varje dag händer det små saker som gör att jag blir mer och mer övertygad om att det är det enda rätta. Små kommentarer, frågor och diverse synpunkter som får mig att bli gaalen. På ett sätt är det ju bra, för jag kanske behöver en knuff i rätt riktning. De (hon) hade ju gjort mig en björntjänst (som Rigmor på hemkunskapen på Östberg så fint uttryckte det) om de behandlade mig som en prinsessa och lät mig göra som jag vill och inte la sig i ett dugg i vad jag tar mig till...så tack morsan!


Får jag det att låta som att hon är en liten häxa? Det är absolut inte min mening. Jag har det ju sjukt bra hemma, bor gratis, äter gratis, får lunchlåda titt som tätt, får låna bil i princip när jag vill, får till och med mina kläder tvättade! Och nu har ju pappsen köpt en finfin 42-tums plasma, så nu är det jättekul att kolla på tv. Även om det inte är nåt bra program som går, så kan man bara sitta och titta haha.

Ska sanningen fram är jag väldigt stolt över mina föräldrar och jag tycker att de är bäst och vi har väldigt mycket kul ihop, jag och päronen och brorsan, men jag är ju trots allt hela 23 år nu, och det är dags att flytta igen. That's it.

Min lillebror förresten, han är ju dessutom ett kapitel för sig. Det är så otroligt kul nu när han har blivit äldre och han växer i mina ögon varje dag. Han har sjukt bra humor, är intelligent och så har vi samma intressen. Förutom +44 då kanske...

Summan av kardemumman är ändock att jag ska flytta. Det blir nog bäst för alla, även fast jag kommer ha betydligt mindre pengar att röra mig med. Men man lever ju efter sina tillgångar, så det kommer nog att gå bra. Jag har ju klarat det bra förr.


Oj vad djupt det blev här då...men det bjuder jag på.


Nu är det slut för idag, jag hoppas att alla ni som läser får en angenäm nyårsafton med god mat, glada vänner och lite skumpa, och så ska vi se till att 2007 blir ett hejdundrande bra år!


Puss och slisk.

Pete


Försenad julhälsning

Hallå. Här har ni en liten juledans så här i mellandagarna, visst att julen är över men nå står julgranen fortfarande framme och visst har ni fortfarande knäck och risgrynsgröt i kylen? Mm, tänkte väl det.

http://www.elfyourself.com/?userid=13b8fb2991fb065c9b25daeG06122114


Ikväll bli det galej på Marité, vilket för övrigt känns lite skumt med tanke på att det är på sommaren man brukar gå dit, men det blir nog bra. Ska till Loskan först, så kommer AT och Simon och Elon å Pirjo. Blir fint det!

Ausgezeischnet.

smack! PeteSweet

Kul Jul

God Jul i stugan!

Anledningen till att jag bloggar en dag som denna, är att jag jobbar. Annars hade jag nog skippat det. Har till och med förbjudit min familj hemma idag att ens sätta på datorn, tycker att man kan klara sig utan den för en gångs skull.


Det har varit en bra julafton, griljerat skinka, kokat knäck, gått på promenad, tittat på Kalle (vilket blir tråkigare för varje år och man inser att man börjar bli vuxen...), ätit massa god mat och blivit däckad på kökssoffan och öppnat klappar.


Sedan vid åtta-snåret var det dags att hoppa ur klänningen och i mjukisbrallorna och dra iväg på jobbet. De andra var ganska färdiga som artister så jag tror inte jag går miste om nåt när jag sitter här iaf.. det ringer mycket löst folk hit ikväll, söker skumma saker och säger ännu skummare saker. Har för övrigt fått ett ragg, haha. En kille som ringde från Fränsta som tyckte jag verkade trevlig. Han hade gjort lumpen på F4 och berättade massa anekdoter om Gripen och hangaret och yadayada, han var ganska rolig. Fick hans mailadress haha, och så sa han att han hoppades att jag skulle höra av mig och att vi skulle ses innan nyår. Får väl se hur det blir med den saken.


Igår var det födelsedag. Var på galej i fredags, så jag blev firad direkt vid tolvslaget med fin sång och ett glas med något som David sa var skumpa, men i och med att det var han som hällt upp det så tvivlar jag starkt, men det lät bra. Sången var också väldigt fin, ej att förglömma. Sedan fick jag ett oförglömligt framträdande från Dan, David och Jocke, svårt att beskriva men som sagt, oförglömligt.

Som vanligt när man är på hemmafest blir man lite rastlös efter ett tag, och efter vissa påtryckningar från Helena och PG blev det så att vi gick ner till olearys. Typ halv två. Kom dit kanske tjugo i. Inte jättenödvändigt. Men vi gick in gratis, träffade några trevliga människor och goda vänner, lyckades få en rosa drink till förfogande och så blev jag sjungen för (säger man så? förmodligen inte) en andra gång, miket trevlit.

Vaknade i hyfsat fin form och fick tårta på sängen och ännu mera skönsång. Fick lite presenter också. Var på stan en sväng med Elin och på eftermiddagen fick jag celebert besök av AT, Holme och Mattias. PG och Helena var förbi en snabbis och lämnade en present också. Det blev ett litet men trevligt kalas, vi åt banana-split, drack kaffe, tittade på gamla scoutbilder (bland annat) och pratade strunt.


Senare på kvällen klädde jag granen i takt med fin julmusik, väldigt pysslig var jag. Det händer faktiskt ibland.


Imorrn är det juldagen gott folk, först blir det sovmorgon, sen blir det feesst! Ska bli väldans härligt att få träffa mina tjejer igen, det var ju på tok för länge sen! Känns som att det kommer bli en kväll fylld av skratt, kramar och lyckliga suckar. Och vin. Det ser jag fram emot!


Nej, nu ska jag kolla vidare på Snowroller, vi har en teve här med endast 1:an, 2:an och 4:an, så det är det vi roar oss med mellan samtalen. och så har jag med mig en Elle-tidning som tomten lagt i min julstrumpa i natt...


God Jul då, hoppas att ni har det mysigt bland glitter och glögg.

Puss Petra


Las och njut!

Tio Små Tomtenissar   Midvinternattens köld är svår Tio små nissar i djupsnö går Rävsax gömd under skynke vitt Knipsar Nisse av på mitt Livsandar snabbt för honom tryter Snart i eget blod han flyter   Nio små tomtar i midnattstimma Traskar fram i månljusstrimma Ugglan hoar i sitt näste Istapp faller tyst från fäste Nisse spetsas utav tappen Tomte ligger död på trappen   Utanför dörren står gröten och ångar Åtta nissars intresse den fångar Under stigande hunger fatet de nalkar En stackars tomte på kanten halkar Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt Men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.   Många springor stugan har Där sju tomtar in sig tar Katten som bak dörren ruva Slukar Nisse med hull och luva Resterna av tomtehand Suger misse bort från tand   Sex små nissar mot julbord ila Snabbt de uppför bordsben kila När sista tomten över kanten hasa Han tappar greppet, och nedåt rasa Faller nedåt likt ett lod Mattan röd av tomteblod   Tomtar fem i väldig iver Springer runt, ty hungern river Nisse snubblar på sitt skägg Faller rätt på knivens egg Lilla Nisse, stackar saten Rinner ut i sillsallaten   Fyra nissar festat har på sill Och nu de törsten släcka vill Mot glöggen de springer i samlad tropp Och tar för sig av drycken i varsin kopp Ner faller Nisse i glödhett hav Likt skållad mandel hans skinn faller av   Tre små tomtar i granen svingar Mellan ljus och änglavingar Nisse sig för nära våga Strax han står i ljusan låga Doftar snart likt vidbränd stek Ångrar då sin ystra lek   Två små tomtar omkring sig tittar Då en smällkaramell de hittar Nisse ner på den då hoppar Men för detta den ej stoppar I tak, på golv, på gardin med frans Finns nu Nisses hjärnsubstans   Husbonn stiger upp i natten För att kasta lite vatten Under husbonns tunga toffla. Nisse blir till krämig våffla Snön ligger vit lite här och var Inte en jäkla tomte finns kvar

Hohoho och God Jul! / Sadist-Elisabeth

Såhär glad...

Såhär glad...

...var jag när jag bodde själv sist. Nä nu j-lar!

Guten tag

Heppåer.

Idag är det alltså den 21 december, tre dagar kvar till julafton. Shit Maj-Britt. Det känns då verkligen inte så. Har dock gjort mitt bästa idag för att få lite av den berömda julkänslan i kroppen, tänt ljus, slagit in julklappar (trots att de blev inslagna i butiken), ätit clementiner och årepraliner med glöggtryffel. Men icke, det gjorde inte alls susen. Vet som inte mer vad jag kan göra nu. Vet iaf vad det beror på, dels den totala avsaknaden av snö, dels det faktum att jag glömt införskaffa en chokladkalender i år. Och nu är ju det försent. Nu håller jag tummarna för att julgranen och misteln ska sätta fart på mitt julsinne. Det återstår att se. Kanske borde lyssna på lite mer julsånger istället för System of a down också...? Äsch. Det är snart påsk.

Elin kom hem heute! Vi tog en lunch på Åhlens, smaskig kycklingwok blev det. Sedan en tur på stan, jag köpte årets sista julklapp (förhoppningsvis), och sen var vi tvungen att dricka kaffe. Det tar på krafterna att vara i julruschen.
Sedan när vi satt på news kom Steffe och Fredrik Lindgren förbi! Har inte träffat Fredde på riktigt länge, så det var grymt kul. Han var lång som vanligt, skönt att se. Vi övergav kaffekoppen för ännu mera julhets, sedan drog vi oss hemåt. Jag och Fredde var iaf in på Annorlunda och köpte choklad, och jag råkade väcka min flytta-hemifrån-ådra när jag såg allt fantastiskt fint man skulle kunna köpa om man hade ett eget hem. Det var lite dumt, för den ådran har legat i ide ett tag och där borde den ha stannat, för så länge jag bor hemma (om än tillfälligt) så måste jag förtränga alla känslor som säger nej nej och åter ack nej till denna situation. Annars blir det outhärdligt.
Har dock eventuellt en lösning på problemet, men som vanligt när jag berättar om planen för mamma väcker hon upp mig ur mina drömmar och river ner mig från hoppets höga höjder flera meter ner i jorden tillsammans med alla fula daggmaskar. Där får jag sitta och fundera över om jag fortfarande tycker att det var en bra plan jag hade, och oftast ändrar jag mig. Suck.
Tacka vet jag Vanheden, han höll bara med han.

Nej tusan, jag ska allt visa henne!

Nu ska jag gå och se om man får nån mat på det här bygget. Adjö

Eder Pete

nytt nr

hej igen
ja har nytt nr...
00436504033471
tappade bort förra mobilen....a jag lovar de va absolut ingen alkohol med i bilden(iaf INTE ngr flaskor absolut)uhhhh
ja kan oxa tillägga att ja ska bli tv kandis i polen....hehe...nja...nästan iaf...är med i en polsk ölreklam...bra pengar a gratis öl a mat fick man...

nu ska ja ga pa nån sorts julmiddag...ses vi pa torsdag kanske...ni som e hemma iaf...petra!
kram

hmmm...

appropa juldan a biljett.....ja har inte fört över nagra pengarför jag har inga pengar pa mitt svenska konto....a fran de österrikiska kostar de massa extra....sa petra...inte kanna dig stressad över att du maste lagga ut at mig för se behöver du int serrö....de löser vi sen när ja kommer hem...

om ni vill sa kan ni garna fa ringa mig eller messa mitt svenska nr den 20...eftersom ja kommer masta venta en sisodar...hmmm-....ja..alldeles för manga timmar pa arlanda...vilket ja hatar, inte bara för att de inte finns ngt att göra utan oxa för att sverige e alldeles för fashion för oss som bor i innsbruck, som ligger lite efter nar de gäller mode.....sa inte nog med att man har trakigt man far skammas oxa..haha...sa därför ska de storshoppas nar ja kommer hem..!!!!!! tjiwihooo!!!!

jorasåatt......snart ses vi tjejer!!!!puss


Julskinkan!

Julskinkan!

Hojt!

Ahh vilken härlig dag på jobbet. Det här fenomenet med firmafest medför alltid en trevlig lucköppning på måndagen, och jag kan ju säga att mina tidigare siffror skulle behöva uppdateras, framförallt då det gäller antal som har vänslats. Och det roligaste av allt? Det blir en ojämn siffra...

I lördags var det galej igen. Jag och Elin Forsberg hade bestämt träff med varandra, väldigt kul med tanke på att det var flera år sedan sist! Vi var på förfest med en klasskompis till mig från Åre, HQ, och hans hockeykamrater från Järpen. Riktigt kul var det. Dock ville värden att vi skulle bege oss ganska tidigt, så då mellanlandade vi i nån sunkig ungkarlslya vid shell, sedan blev det larrys. Mycket roligt folk träffade vi, blev bjudna på JD och cola (tack Pelle!) och jag fick nog extra mycket för Elin uppskattade inte den fina drycken....men det var okej. =)
Kvällen avrundades med en puck-jagande herre som önskade att han var James Bond och försökte kränga en julskinka han vunnit tidigare på kvällen till alla han mötte. Hans vän hade vunnit en EU-moppe men den tror jag han skulle behålla, eller så hade han helt enkelt inte med sig den ut på krogen...julskinkan däremot, den hade hängt med, fick dock hänga i garderoben, den var nog inte tillräckligt gammal. Eller nåt.
Jag och Elin blev bjudna på Minttu och Baileys framåt småtimmarna vilket smakade smaskens men kanske inte egentligen var ett smart dag med tanke på den berömda morgondagen.

Igår söndag var jag på basket med Kristina Mattsson, Jämtland mötte Helsingborg och det var en sjukt jämn och spännande match, som jämtland vann till slut! Å Kickan, en viss Srjdan spelade i motståndarlaget, minns du honom? Jag har en ledtråd...två små flickor omringade av ca 10 vältränade, bara överkroppar. Mmhm.

Efter matchen drog jag hem till Anna E och den tredje och sista glöggfesten, och så lyckades jag låsa in nycklarna i mammas bil! Scheisse. Som tur var är herrarna som var hos Anna hejare på att bryta sig in i bilar så vi offrade låset på passagerarsidan och jag fick tag på nycklarna! Glöggkvällen var iaf trevlig och fylldes av glögg (!), en trasig julgran, gitarrspelande och lucköppning. Och nej, det var inte julkalender-lucköppning vi pysslade med.

OJ! Jag kom precis på en grej! För första gången i mitt snart 23-åriga liv har jag INTE haft en chokladkalender! Jag har ju inte för världen förstått att det snart är jul, så jag har inte haft en tanke på det. Illa! Iofs, skulle kunna köpa en nu, men då kommer jag ju trycka i mig 18 bitar på en och samma gång, och få ont i magen på köpet, så jag skippar nog det.

Nu ska jag äta mörk choklad och kolla på Prison Break, framförallt ska jag titta på Wentworth Miller (Michael) Mmm...auf wiedersehen!

hmmm...

appropa juldan a biljett.....ja har inte fört över nagra pengarför jag har inga pengar pa mitt svenska konto....a fran de österrikiska kostar de massa extra....sa petra...inte kanna dig stressad över att du maste lagga ut at mig för se behöver du int serrö....de löser vi sen när ja kommer hem...

om ni vill sa kan ni garna fa ringa mig eller messa mitt svenska nr den 20...eftersom ja kommer masta venta en sisodar...hmmm-....ja..alldeles för manga timmar pa arlanda...vilket ja hatar, inte bara för att de inte finns ngt att göra utan oxa för att sverige e alldeles för fashion för oss som bor i innsbruck, som ligger lite efter nar de gäller mode.....sa inte nog med att man har trakigt man far skammas oxa..haha...sa därför ska de storshoppas nar ja kommer hem..!!!!!! tjiwihooo!!!!

jorasåatt......snart ses vi tjejer!!!!puss


julstjärt med senap på

Hej nu har ja tagit mig i kragen å ska skriva litt, håll i hatten... Petran ja hoppas du är stolt över mig och uppskattar ansträngningen! Jag å Elin glider hem me nattåg på onsdag,ni vet de där slebbiga fullisarna som alltid e på nattåg - de e vi! Men det blir inge Källarn för mig, det känns som det är lite mkt stash för en kväll på Statskällarn Östersund.. tänkte gå på news å dricka en öl, å de kan ja ju inte göra själv så om nån annan tänkte skippa källarna så e jag gratis eskort för kvällen. Sen kan man alltid gå och ställa sig utanför, jag har ändå listat ut att jag är ett riktigt fem i två-ragg, dvs plan b-brud så det brukar inte hända så mkt innan dess ändå! Ja brukar alltid ångra mig när ja inte går ut, men ja brukar fan ångra mig när ja går ut också, å ja tänkte ta en sväng nån annan dag också såklart.
hmm hade inte så mkt intressant info att bjuda på.. ska försöka lägga upp en bild, tjohoo
pussypussy

julstjärt med senap på

Hej nu har ja tagit mig i kragen å ska skriva litt, håll i hatten... Petran ja hoppas du är stolt över mig och uppskattar ansträngningen! Jag å Elin glider hem me nattåg på onsdag,ni vet de där slebbiga fullisarna som alltid e på nattåg - de e vi! Men det blir inge Källarn för mig, det känns som det är lite mkt stash för en kväll på Statskällarn Östersund.. tänkte gå på news å dricka en öl, å de kan ja ju inte göra själv så om nån annan tänkte skippa källarna så e jag gratis eskort för kvällen. Sen kan man alltid gå och ställa sig utanför, jag har ändå listat ut att jag är ett riktigt fem i två-ragg, dvs plan b-brud så det brukar inte hända så mkt innan dess ändå! Ja brukar alltid ångra mig när ja inte går ut, men ja brukar fan ångra mig när ja går ut också, å ja tänkte ta en sväng nån annan dag också såklart.
hmm hade inte så mkt intressant info att bjuda på.. ska försöka lägga upp en bild, tjohoo
pussypussy

julstjärt med senap på

Hej nu har ja tagit mig i kragen å ska skriva litt, håll i hatten... Petran ja hoppas du är stolt över mig och uppskattar ansträngningen! Jag å Elin glider hem me nattåg på onsdag,ni vet de där slebbiga fullisarna som alltid e på nattåg - de e vi! Men det blir inge Källarn för mig, det känns som det är lite mkt stash för en kväll på Statskällarn Östersund.. tänkte gå på news å dricka en öl, å de kan ja ju inte göra själv så om nån annan tänkte skippa källarna så e jag gratis eskort för kvällen. Sen kan man alltid gå och ställa sig utanför, jag har ändå listat ut att jag är ett riktigt fem i två-ragg, dvs plan b-brud så det brukar inte hända så mkt innan dess ändå! Ja brukar alltid ångra mig när ja inte går ut, men ja brukar fan ångra mig när ja går ut också, å ja tänkte ta en sväng nån annan dag också såklart.
hmm hade inte så mkt intressant info att bjuda på.. ska försöka lägga upp en bild, tjohoo
pussypussy

julstjärt med senap på

Hej nu har ja tagit mig i kragen å ska skriva litt, håll i hatten... Petran ja hoppas du är stolt över mig och uppskattar ansträngningen! Jag å Elin glider hem me nattåg på onsdag,ni vet de där slebbiga fullisarna som alltid e på nattåg - de e vi! Men det blir inge Källarn för mig, det känns som det är lite mkt stash för en kväll på Statskällarn Östersund.. tänkte gå på news å dricka en öl, å de kan ja ju inte göra själv så om nån annan tänkte skippa källarna så e jag gratis eskort för kvällen. Sen kan man alltid gå och ställa sig utanför, jag har ändå listat ut att jag är ett riktigt fem i två-ragg, dvs plan b-brud så det brukar inte hända så mkt innan dess ändå! Ja brukar alltid ångra mig när ja inte går ut, men ja brukar fan ångra mig när ja går ut också, å ja tänkte ta en sväng nån annan dag också såklart.
hmm hade inte så mkt intressant info att bjuda på.. ska försöka lägga upp en bild, tjohoo
pussypussy

julstjärt med senap på

Hej nu har ja tagit mig i kragen å ska skriva litt, håll i hatten... Petran ja hoppas du är stolt över mig och uppskattar ansträngningen! Jag å Elin glider hem me nattåg på onsdag,ni vet de där slebbiga fullisarna som alltid e på nattåg - de e vi! Men det blir inge Källarn för mig, det känns som det är lite mkt stash för en kväll på Statskällarn Östersund.. tänkte gå på news å dricka en öl, å de kan ja ju inte göra själv så om nån annan tänkte skippa källarna så e jag gratis eskort för kvällen. Sen kan man alltid gå och ställa sig utanför, jag har ändå listat ut att jag är ett riktigt fem i två-ragg, dvs plan b-brud så det brukar inte hända så mkt innan dess ändå! Ja brukar alltid ångra mig när ja inte går ut, men ja brukar fan ångra mig när ja går ut också, å ja tänkte ta en sväng nån annan dag också såklart.
hmm hade inte så mkt intressant info att bjuda på.. ska försöka lägga upp en bild, tjohoo
pussypussy

julstjärt med senap på

Hej nu har ja tagit mig i kragen å ska skriva litt, håll i hatten... Petran ja hoppas du är stolt över mig och uppskattar ansträngningen! Jag å Elin glider hem me nattåg på onsdag,ni vet de där slebbiga fullisarna som alltid e på nattåg - de e vi! Men det blir inge Källarn för mig, det känns som det är lite mkt stash för en kväll på Statskällarn Östersund.. tänkte gå på news å dricka en öl, å de kan ja ju inte göra själv så om nån annan tänkte skippa källarna så e jag gratis eskort för kvällen. Sen kan man alltid gå och ställa sig utanför, jag har ändå listat ut att jag är ett riktigt fem i två-ragg, dvs plan b-brud så det brukar inte hända så mkt innan dess ändå! Ja brukar alltid ångra mig när ja inte går ut, men ja brukar fan ångra mig när ja går ut också, å ja tänkte ta en sväng nån annan dag också såklart.
hmm hade inte så mkt intressant info att bjuda på.. ska försöka lägga upp en bild, tjohoo
pussypussy

Bilder från julbordet

Bilder från julbordet

Jag och Falk

Ja...lite bilder från julbordet

Ja...lite bilder från julbordet

Min servett som av en händelse började brinna och Annas näsa

Anna Anna Per å Leon

Anna Anna Per å Leon

Julbord

Hello!
Igår var det julbord på GIII med 118100. Vi inledde kvällen med förfest hos Anna E med Guitar Hero 2 (jag var grym) och grundade med en finfin bål fylld med prit, vin och lite sprite, och massa melon. Den gjorde susen och fort gick det. Sedan då på GIII var det ju julbord, massa god mat, men det kändes lurt att käka julmat, det känns ju inte som att det snart är jul. Jag blev förvirrad. Inte var det bara mat som serverades heller...nee, öl och öl och snaps och ännu mer snaps. Varför dricker man Bäska droppar frivilligt? Jag har tyvärr inget svar.
Skulle kunna sammanfatta kvällen lite:
Antal personer inom företaget som hånglade: ca 8 (lite svårt att säga, jag var dock inte en av dem!)
Antal linnedukar som brann: 1
Antal tjejer som började lipa a la fjortisfylla: 1
Antal killar som raggade hejdlöst på det motsatta könet: minst 4
Antal chefer som var nöjd för att han kunde kissa i kors och inte jag: 1
Antal damer som lyckades tappa bort kortet och därför plankade in på Källarn: 1
Antal flickor som blev utan soffplats för att hennes kompis däckat och inte hörde att det ringde på dörren: 1 och det var jag....suck. Då var det bara att ringa hem till mamma halv fyra på morgonen och kolla om hon hade pengar, för jag var pank...så hon la fram pengar i hallen så jag kunde ta taxi hem..grejt.

Nu har jag precis ätit kyckling, bulgur,  broccoli och currysås..gott! Ska duscha och svida om (och hoppa in i min nya skjortklänning) och åka till Elin Forsberg. Där blir det vin och fest med några hockeykillar från åre/järspen, sen olearys!

Förresten...jag var på Källarn en kortis igår och hade sjukt tråkigt, kände mig som en väldigt gammal dam bland alla nykläckta artonåringar så nu har jag fått ångest...ska vi verkligen gå dit på Juldagen? Tyck! Iofs var det ju fredag så det var väl inte så konstigt...men jag blev ändå osäker.

Kyss

hello in the head

Tänkte bara påminna mina vänner, ja en del av er iallafall, om att börja lagra snus innan nyår... själv ska jag ju sluta. Nån gång..  Tror faktiskt att jag blir så illa tvungen om jag inte ska förbli singel livet ut. Danska drängar dissar nämligen de som snusar. Egen erfarenhet.  Herregud, vissa har verkligen inte fattat vad livet handlar om!!! Norrland, here I come!!

Och sen, om ni har problem att hitta julegaver till nån gammal avlägsen släkting så gå in på:
www.givenged.dk  Själv har jag köpt kondomer till mormor haha!!! Gå in så fattar ni!

Kärlek/C

Surfning...

Lagesrapport fran down under..
Vader - borjar  bli olidligt varmt, imorgon ska det vara 36 grader och sol.
Kroppsskador - elaka skrubbsar pa bada knana.
Vatten - manga vagor och envisa undervattenstrommar.
Senaste bekantskapen -  en surfbrada
Julfeeling -  i det narmsta  obefintlig (forutom en sjungande Homer Simpson i tomtekostym pa ett varuhus idag)
Senast atna glass - tiramisu i stan idag, ganska god.
Sotaste synen - tva broder ca 12 och 7 ar gamla i flipflops och surfshorts som spelade klassiska julvisor pa fiol i stan. (Varav den aldre spanade pa jamnariga tjejer medan lillebror mest ville sjunka genom jorden eftersom han uppenbart inte gjort spellaxan ordentligt..)

For ovrigt har jag i veckan lost mysteriet med att alla surfkillar verkar ha sa forbenat valtranade kroppar. Jag har namligen varit pa en tvadagars surfkurs i Lancelin 12 mil norrut. Detta var
1 blott 2 salt 3 omtumlande 4 frustrerande klurigt  sa jakla kul nar man kom upp pa bradjaveln!

Vaknade upp dagen efter med den varsta traningsverk jag haft pa valdigt lange, sa himla jobbigt var det! Har val gjort typ 200 push-ups nar man ska hoppa upp (sag kanske inte alltfor graciost ut i mitt fall). Jaja, upp kom jag tillslut och da hojdes sjalvfortroendet rejalt! Sammanfattningsvis -  helt  grymt var det!

Skot om er alla pinglor  och  ha sa kul i mellandagarna  hemma i stan om vi inte hors innan dess!

Forresten ar alla som ar hemma valkomna pa tarta i Dille 30 januari!
So long.. / Elisabeth

svarta moln

hej på er!
Nu du petra kommer ett litet inlägg från mig också, kom äntligen in på den här sidan efter allt strul..Tyvärr så blir det nog inte så långt den här gången, mitt batteri i datorn lägger av när som helst om sladden är i min lägenhet.
Här i umeå händer det inte så mycket roligt för tillfället. Är mest regn, regn och åter regn och man hinner knappt kliva utanför dörren för att få lite dagsljus innan mörket lagt sig igen. Inte konstigt att man blir deprimerad under den här årstiden..
Men bortsett från det usla vädret så trivs jag väldigt bra här och har träffat många snälla människor med roliga dialekter.
Nu måste jag tyvärr fortsätta plugga anatomin som håller mig vaken om nätterna och hänger som ett svart moln över mitt huvud dygnet runt.
Sköt om er allihop! Vi ses snart!!
puss puss puss //Anna

yo!

hello my darlings!
åhhhh vad jag saknar er...... sitter här i mitt nya röd/vita land och räknar ner dagarna. här är det väl egentligen bra, men alldeles för varmt för att vara jul och alldeles för danskt för att det ska kännas riktigt som hemma ännu...  ska bli skönt att komma norrut ett tag o kunna prata utan att tänka först haha!!

i skolan är det mycket, men för en gångs skull får jag ju läsa det jag vill och det är intressant och väldigt gött! den största skillnaden väl egentligen att automaterna på skolan här i landet är proppade med öl istället för annat snask, skumt alltså. men öldrickandet är betydligt lättare att vänja sig vid än den där heta potatisen som har fastnat i varje människas hals...

var på julefest i helgen och oj oj oj vad jag ställt till det... kanske inte ska dela med mig här med alla detaljer, men skoj var det! tänk att det kan bli som man vill ibland! känns ovant..!

men nu ska mina sönderlästa ögon få lite vila och likaså hjärnan.

förresten, källarn låter som en utmärkt idé! går det bar om bullen betalar till dig petra? hon kommer hem från oslo på tordag.

ta hand om er så kramas vi snart!!!
/C

ausgezeischnet

hello my darlings!
åhhhh vad jag saknar er...... sitter här i mitt nya röd/vita land och räknar ner dagarna. här är det väl egentligen bra, men alldeles för varmt för att vara jul och alldeles för danskt för att det ska kännas riktigt som hemma ännu...  ska bli skönt att komma norrut ett tag o kunna prata utan att tänka först haha!!

i skolan är det mycket, men för en gångs skull får jag ju läsa det jag vill och det är intressant och väldigt gött! den största skillnaden väl egentligen att automaterna på skolan här i landet är proppade med öl istället för annat snask, skumt alltså. men öldrickandet är betydligt lättare att vänja sig vid än den där heta potatisen som har fastnat i varje människas hals...

var på julefest i helgen och oj oj oj vad jag ställt till det... kanske inte ska dela med mig här med alla detaljer, men skoj var det! tänk att det kan bli som man vill ibland! känns ovant..!

men nu ska mina sönderlästa ögon få lite vila och likaså hjärnan.

förresten, källarn låter som en utmärkt idé! går det bar om bullen betalar till dig petra? hon kommer hem från oslo på tordag.

ta hand om er så kramas vi snart!!!
/C

ausgezeischnet

hello my darlings!
åhhhh vad jag saknar er...... sitter här i mitt nya röd/vita land och räknar ner dagarna. här är det väl egentligen bra, men alldeles för varmt för att vara jul och alldeles för danskt för att det ska kännas riktigt som hemma ännu...  ska bli skönt att komma norrut ett tag o kunna prata utan att tänka först haha!!

i skolan är det mycket, men för en gångs skull får jag ju läsa det jag vill och det är intressant och väldigt gött! den största skillnaden väl egentligen att automaterna på skolan här i landet är proppade med öl istället för annat snask, skumt alltså. men öldrickandet är betydligt lättare att vänja sig vid än den där heta potatisen som har fastnat i varje människas hals...

var på julefest i helgen och oj oj oj vad jag ställt till det... kanske inte ska dela med mig här med alla detaljer, men skoj var det! tänk att det kan bli som man vill ibland! känns ovant..!

men nu ska mina sönderlästa ögon få lite vila och likaså hjärnan.

förresten, källarn låter som en utmärkt idé! går det bar om bullen betalar till dig petra? hon kommer hem från oslo på tordag.

ta hand om er så kramas vi snart!!!
/C

ausgezeischnet

hello my darlings!
åhhhh vad jag saknar er...... sitter här i mitt nya röd/vita land och räknar ner dagarna. här är det väl egentligen bra, men alldeles för varmt för att vara jul och alldeles för danskt för att det ska kännas riktigt som hemma ännu...  ska bli skönt att komma norrut ett tag o kunna prata utan att tänka först haha!!

i skolan är det mycket, men för en gångs skull får jag ju läsa det jag vill och det är intressant och väldigt gött! den största skillnaden väl egentligen att automaterna på skolan här i landet är proppade med öl istället för annat snask, skumt alltså. men öldrickandet är betydligt lättare att vänja sig vid än den där heta potatisen som har fastnat i varje människas hals...

var på julefest i helgen och oj oj oj vad jag ställt till det... kanske inte ska dela med mig här med alla detaljer, men skoj var det! tänk att det kan bli som man vill ibland! känns ovant..!

men nu ska mina sönderlästa ögon få lite vila och likaså hjärnan.

förresten, källarn låter som en utmärkt idé! går det bar om bullen betalar till dig petra? hon kommer hem från oslo på tordag.

ta hand om er så kramas vi snart!!!
/C

Idolbild på Steffe

Idolbild på Steffe

Hihi, tänkte att jag måste ju visa en bild på steve också, och så hittade jag den här otroligt läckra idolbilden där han dessutom är i sitt rätta element. Enjoy!

Måndag igen

142483-5

Hej och hå!
Den här tjommen var jag ute med i fredags, AT, och så var Stefan med. Det här är en gammal bild men jag hade inte med mig någon kamera i helgen så det henne får duga.
I fredags ja. Det var trevligt, vi var de tre musketörerna hemma hos AT och drack öl som aldrig förr. Höjdpunkten var utan tvekan när de två herrarna överraskade mig med att ackompanjera "Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig" med Håkan Hellström i äkta Håkan-anda med varsin hatt och dans. Tack mina kära vänner!

Väl nere på O'Learys var det också skoj, vi fick skåda de längsta dudes vi någonsin sett i alla våra liv sammanlagt, två basketspelare på ca 2,15 (fick längden bekräftad av en vän till dem) som svajade fram. Fantastiskt roligt att se, de var som så overkligt, de var verkligen jättelånga. Förstår att de spelar basket.
Det blev en ganska städad kväll med mycket skratt, dans och lite shaker. Tack igen AT. Jag spelade Black Jack för första gången i mitt liv också, med Steffe. Jag vann! Men det var Stefans pengar jag spelade för, men han fick bjuda mig på en öl iaf, jag menar, jag fördubblade ju hans tjuga, då är det väl inte mer än rätt...?

På lördagen var mitt huvud väldigt ömt trots den relativt lugna kvällen, kan ha att göra med att en monsterförkylning intagit min stackars kropp. Snorig och med svullna halsmandlar tog jag en morgonpromenad till Konsum och köpte god-frulle och gick hem till en kompis (Stefan)  och inmundigade den. Sedan drog vi in till gårdagens brottsplats (AT) och tog en tur på stan. Avslutade rundan med strips, tunnbrödrulle och cola på triangeln (Ahhaaa-medarbetarnas favorithak), sedan blev det hem till Andreas igen. Killarna tittade på tv medan jag däckade på sängen.

Tanken var att jag skulle gå på Eva-Karins födelsedagsfest på kvällen sedan, men jag var slut som artist, så jag blev vackert hemma med mamma, mormor, lillebror och en hård omgång av TP. Jag låg efter i början, fick bara helt sjukt svåra frågor medan brorsan fick svara på vad vilken sport Mats Sundin är bra på (plockepinn??) och mamma fick svara på vad Foppa heter egentligen....ahh, orättvist! Tror någon mixtrat med korten att jag fick nå expertnörd-frågor och de i själva verket spelade barn-geni. I slutet fick jag dock en fin svit där jag klarade flera frågor i rad och samlade tårtbitar som om det vore min födelsedag. När sista och avgörande frågan kom "Har hockeymålvakter likadana skridskor som de andra spelarna?" svarade jag rätt (Nej), och tog hem hela skiten!! Brorsan som är sjukt dålig vinnare smet iväg till sitt rum och fick utbrott för sina känslor på hans stackars bas, medan jag firade med att joina pappa i soffan och titta på Hard to kill med Steven Seagal. Orkade dock inte hålla ögonen öppna så länge, så vid 23 tackade jag för mig, riktigt skönt! Ännu skönare var det att vakna vid 10 på söndagen och må helt prima. Det måste jag göra oftare.
Började med lång frukost med alla utom sjusovar-brorsan (han är ju tonåring och vi vet ju alla hur länge de brukar sova), sedan blev det en liten promenad och sen drog jag pappa och bror på hockey. Fredrik följde med under vissa protester men jag tror han tyckte det var rätt kul när han väl kom dit. Östersund/Brunflo vann med 6-3 så det var ju vackert så. Jag och brorsan tyckte dock att det var roligast när hejaklacken sjöng "Alla vi som älskar ÖB klappar nu!". Det blir som fel. Byt namn!

Har även ägnat några timmar åt att skriva lite till nollsextre, var ju som sagt bakis och förkyld och sliten så vi får väl se hur resultatet blir. Tror numret kommer ut på fredag. Som tur är är jag ju inte den enda skribenten i tidningen, så nån bra läsning blir det nog... =)

Ojoj, nu har ni väl hunnit somna...jag blir ju swept away när jag börjar skriva å det finns ingen hejd, men å andra sidan, läser ni allt får ni väl skylla er själva eller nåt. Kände för övrigt att det var mycket hockey den här helgen, hmm.

btw, jag har nu enväldigt bestämt (eftersom ni tjejer verkar ha förtroende för mig haha) att vi ska gå på Källarn på juldagen. Har dock inte möjlighet att lägga ut för alla er, så om ni kunde sätta in pengar på mitt konto asap vore ju det kalas. Hur många är vi ens? Jag, Mattsson, Kickan, Anna J, Elin, Mirja?? ingen jag har vergessen ohder? Skicka ett mail till mig så får ni mitt kontonr, jag har ju dålig koll på vissa av era mailadresser, min är ju [email protected]

NU ska jag sluta, hörs å kyss

jul???men de e ju skiiiiit varmt....

Jajjemen....ny vecka var de! och ytterligare ngr dagar narmare en hemreeeeeesa!!!! uhhh....ja ser verkligen fram emot att komma hejm te jämtland a dess ljuva jamtlanningar!!!! har saknat er alla! har finns det ingen som helst snö och solen skiner a det ar under dagarna asvarmt....lite misslyckat med den mysiga men lite val overpyntade julmarknad som dom varje ar har.. man kommer som inte i riktigt ratt kansla för a dricka gluhwein (vet fortfarande inte vad som e godast,....glögg eller gluhwein...hmm...maste val kanske saga glögg, ja e ju anda svensk liksom) inte heller för a köpa julklappar, ja glömmer liksom bort att julen e pa g...ja ja...darför hoppas ja iaf att de e snö hemma.

sorry petra men eftersom du bor i ösd kanns de anda som du har bast koll pa vad som hander...pa juldan menar ja...ja tankte nog bara ga ut 1 dag, men da vill ja ju liksom att alla e pa samma stalle...oder was sagt ihr??? du behöver inte planera natt, ja kommer sta för den österrikiska mest billiga fulvodkan ja kan hitta, som vi kan dricka ur petflaskor i kön pa vag till kallarn eller olearys....se ja har redan planerat lite i förvag...haha...

annars kan ja beratta att igar, den 5 dec är krampus dagen i österrike..det ar en gammal tradition men de e helt sjukt. Killar/karlar klar ut sig till natt "djavulsliknande" something...krampus betyder pa natt gammalt sprak djavulen, assa gar dom omkring pa stan med stora bjallror pa sina "kostymer" sa man hör dom överallt, och dom gar runt a slar pa tjejer/kvinnor, men bara oss, med kvistar eller KJEDJOR... tror ni de e kul...Och igen gör ngt at det, grejen ar att det ar som sagt en gammal tradition, att krampusen kommer den 5 för a skramma upp kidsen innan jul sa dom ar extra snalla den sista tiden...men ja tycker anda de e en fucked up tradition.... i ar har jag klarat mig ifran dom iaf!!!pjuhhhh...

nog om det, pa fredag ska tydligen en super kand house dj fran sverige spela har, axwell heter han, och ja ville bara beratta att han tjanar ca: 12.000 € / spelning....hmm...sa ni som fortfarande inte riktigt vet vad ni vill jobba med (haha....jag tex.)....bli dj!!! inte för att jag ens kanner till denna dj, men kand ska han iaf va... men dj yrket ar nog inte natt för mig, min kara dj van ceasar el colombiano försökte en gang lara mig a mixa...heter de sa pa swe?(mesclar pa spanish) ja ja...de gick iaf inte sa bra... iaf ska vi ga pa denna fest a se vad han gar för svensken....ja menar han maste ju va siiiiiiiiiiiiiiiiiiiick om han tjanar storkovan varje kvall....

ojoj....nu blev det langt skrivet...sa nu ska jag sova!!!!!
schlaf gut meine prinzessinen!!!!


Ny vecka

Då var det måndag då. Känns det som. Egentligen är det ju tisdag men jag var ledig igår så jag har måndag idag.

Igår fick jag äntligen gå på bio, har tjatat på mina kompisar i veckor, men de har antingen varit bakis eller hundvakt eller jobbat eller helt enkelt tyckt det har känts jobbigt att sitta still i två timmar och äta popcorn. Suck. Men igår, då fick jag äntligen med mig nån....ingen mindre än...MAMMA! Henne kan man lita på. Vi gick och såg Djävulen bär Prada. Den var rätt bra, inte alls som boken, men det var faktiskt bra för den är lite lång och seg. Tyckte efter jag hade läst boken att den nog skulle göra sig bättre på film, och det gjorde den. Det var ju som kul att se alla kläder och så...men Christian (charmören) var snyggare i mitt huvud än i filmen, lite mera Wentworth Miller...kan det bero på att jag skulle sälja min själ till djävulen (som bär Prada?) för att få lägga vantarna på honom...?!


Idag är det jobb igen. Har fått en ny kroppsdel som ett resultat av mycket jobb och taipei-spelande - musarm! Idag gör det jätteont hela tiden så Falk var snäll och gav mig en silikon-orm att lägga under handlederna, och den funkar! Så nu känns det bättre och så är den jätte-kläm-vänlig...


Pratade med Anna Mattsson förut idag, och hon drog nån ursäkt om att någon brukade sno med sig nån dator, därav avsaknandet av bloggande från hennes sida. ER ANDRA har jag inga ursäkter alls ifrån...grr.

Nu till en meget viktig fråga...eller ja, halvviktig egentligen. Vars ska vi gå på juldagen? Och Annandagen? Och dan efter det? Nä men, juldagen framförallt. Jag har ju fått förfrågningar om att köpa biljett och yada yada, men ni kan glömma att jag kommer att vara någon partyplanner här...föredrar partypooper. Nej men jag känner mig inte så excited inför jul och nyår att jag orkar vara den som ska styra upp allt. Skulle nästa föredra en kväll hemma hos nån med vin/twister/monopol/singstar/tjejsnack och glass...men å andra sidan är det ju inte varje kväll man har en anledning att dra på sig högklackat (och bli 1,90) fin klänning och dricka skumpa...jeje, det ordnar sig. Ni kan väl fälla nån fin kommentar här under med er åsikt?

Nu ska jag iväg på helkväll med Helena - långpromenad, Ugly Betty och Grey's Anatomy, blir fint det.

Sköt om er mina mannar och bloggaaa!

SMACK!


Halsning fran Aussieland

Kanns lite hogtidligt det har.. mitt forsta inlagg pa en blogg, mhmm..
Forst och framst, Petra- no worries mate, du ar forlaten. Jag hade ju inte kunnat skriva har om det inte var for din geniala ide med den har bloggen! (Hoppas dock att dumstruten var riktigt ful!)

Vid det har laget har ni antagligen forstatt att det pa mitt tangentbord inte finns nagra prickar och ringar, vilket ar en fullstandigt korrekt iaktagelse. Jag befinner mig namligen pa tre manaders rekreation i Perth, Australien innan skidsasongen drar igang pa riktigt. Att aka hit var ju en av de basta ider som poppat upp i mitt blonda huvud pa lange och jag trivs ypperligt (hur skulle man inte kunna gora det..).

Igar fick jag min Sverigedos for ett tag, var namligen pa IKEA har i Perth. Vandrade runt bland de gamla trotjanarna Klippan, Billy och de andra och for ett tag kandes nastan som man var tillbaka i Birsta i Sundsvall. Vid andra tuggan gravad lax med gravlaxsas vaknade den oftast slumrande patrioten i mig till liv och tillsammans hade vi en toppendag. Mest var det val en toppendag eftersom jag inte kopte nagra mobler, annars skulle jag val mest ha suttit och svurit over att det fattades skruvar nar jag kom hem.

Jaja, so long.. 

/ Elisabeth

Joråsåatt...

Här under ser ni hur det blir när man har druckit ganska mycket vin och glögg, och kommer på att man ska prova blogga från mobilen! Fiffig uppfinning det där....nä, man går aldrig säker från sig själv.
Nu ska jag dra iväg på äventyr....over and out!

Peace, Petra

Fäässt

Jag och Anna E är på fest hos en kille, börjar bli lite fulla va, men det är sånt som händer. förresten så skrev jag ett mess och frågade vad han skulle göra i helgen...ehh ja. Vem har sagt at t jag nånsin druckit bara vatten?

Fäässt

Jag och Anna E är på fest hos en kille, börjar bli lite fulla va, men det är sånt som händer. förresten så skrev jag ett mess och frågade vad han skulle göra i helgen...ehh ja. Vem har sagt at t jag nånsin druckit bara vatten?

Fäässt

Jag och Anna E är på fest hos en kille, börjar bli lite fulla va, men det är sånt som händer. förresten så skrev jag ett mess och frågade vad han skulle göra i helgen...ehh ja. Vem har sagt at t jag nånsin druckit bara vatten?

Fäässt

Jag och Anna E är på fest hos en kille, börjar bli lite fulla va, men det är sånt som händer. förresten så skrev jag ett mess och frågade vad han skulle göra i helgen...ehh ja. Vem har sagt at t jag nånsin druckit bara vatten?