Jo..

Bilder kommer. Eventually.

Heppåre.


Hejdå osunda leverne!

Tisdag. Drygt 2,5 dygn efter hemkomsten från sista yran-natten. Jag har ännu inte återhämtat mig.


Årets upplaga av Storsjöyran + stråk har varit helt jävla fantastisk. Förutom att jag jobbade måndag-fredag.

Jag har en förkärlek till att hänga i gäng när jag är bakfull (och till pommes-krydda), och absolut inte till att jobba. När man dessutom missar eftermiddags-öl och middagar på stråket känns det extra tråkigt att rabbla telefonnummer. Kommer väl bli gladare när lönen kommer yadayada men det är en så sjukt dålig tröst. Plus att oavsett hur mycket lön man får (ja typ ni fattar) så tar den slut minst 1 vecka innan månaden är slut ändå, så nej det är nog inte ens en tröst längre.


Vi gick in hårt i år. Men det var fan värt det, riktigt roligt har det varit. Jag har träffat massa gamla rävar och även en del nya.
Gått på konserter har jag ju också gjort! Säkert!, Snook, Moneybrother, Hammerfall, Millencollin, The Be Good Tanyas, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club, Tough Alliance, lite Timo Räisinen, The Pipettes och Sabaton. Bra där Petra. Såg talet också då då...gillade kramkalaset men hade hellre kramats med en annan kille...


Är ledsen att jag missade Anna Ternheim, Pulpa, Ismen, Sturm und Drang och Of Montreal men ser gärna Hammerfall, Black Rebel MC Club och Sabaton igen.


Nu firar jag att jippot är över med att ofrivilligt jobba 7 dagar i rad, man kan ju bli deppig för mindre. Har dessutom svår ågren inför hösten. Plugg i Halmstad? Jobba i Norge? Jobba här hemma? Flytta upp till Åre igen? Ich habe kein anung leider. Hilfe bitte!


Snart är klockan 20:00 och då ska jag gå härifrån, finally.


Fy fan för Delsbo!


Löördag

Hej. Nu är det lördag. Sista dagen på yran. Jag är väldig glad men blir ändå lite ledsen. Om mindre än ett dygn har alla återgått till sina tidigare sov-vanor och tittar snett på alla som tar en öl trots att det inte är lönings-lördag. Jag vet att jag behöver ta det lite lugnt men samtidigt lyssnar jag på Judas Priest och dricker rom och cola. Det är fortfarande yran. Bästa dagen dessuton.

kärlek (+jag är BÄST på guitar hero) Kyssen. ERAN

Jag hoppas att alla äter lite kött ikväll, men framför allt, hånglar. PUSSS

Kunde ha gått

Igår var jag en ansvarstagande människa. Jag hade karaktär men framför allt vett och sans.
De 4 dagar som passerat tidigare har jag gjort allt annat än att plocka vuxenpoäng. Men! De senaste dagarna har jag kommit i tid till jobbet.
Idag, efter att ha hängt med ut en sväng igår, tagit bilen hem före tolv och krupit till kojs nöjd som få, försov jag mig. Skulle ha börjat 06:00 men blev väckt av en schema-häxa 06:20 som upplyste mig om att stackaren som jobbat natt saknade en avlösare.
Många fula ord flög ur min annars så vältaliga mun och efter en biltur som fått min mor att gråta blod (antingen över bilen eller mig, det kommer vi aldrig få veta) var jag på plats. Endast 15 minuter efter mitt brutala uppvaknande! Det är jag ändå lite nöjd över. Men fan, jag glömde matdosan hemma.

Nu sjunger Anna Ternheim "Today is a good day" så jag tror jag ska ta henne på orden och se till att det blir det.

Vad är det för dag?

Jag sitter och äter plommon. Klockan är 07:45 och vem som helst som såg mig nu skulle undra varför jag inte ligger gömd under ett täcke. Har de facto fått frågan redan. Men som man brukar säga, ljummen öl är aldrig så god som på stråket, och att trängas i ett tält som spelar så usel musik så att man blir glad om man hör Linda Bengtzing, är aldrig så angenämt - som på stråket.

Plommonet var lite brunt, tror inte det ska vara så. Nu kom min elev. Det innebär att jag ska vara lite pedagogisk en dag som denna. Suck.

Förresten

Vitlöken har fått en 10-dagars penicillinkur f o m idag. Bra tajming. 10 dagar från nu är med enkel huvudräkning över EXAKT hela yran. Bra där min häst. Måste dock säga att det känns bra att jag inte är ensam nu.


Han därute

Jag tror han har somnat.

Veckans bästa dag

Fredag.

Idag var en sån där dag när man går till jobbet med kuddavtryck i fejan. 06:00. Trött som få stapplade jag de knappt 100 meter som det är mellan Anna och 118100. Hittade till slut fram till kaffemaskinen och efter att ha svept en kopp tog jag då en snus. Nästan människa. Klockan är nu 09:49 och jag har lunch om 1 minut. Lunch! Det är galet, men så är det när man har de här helvetiskt tidiga passen. En låda med pasta+spenat+vitlöksfrästa champinjoner+diverse krydderier väntar. Det låter mer avancerat än det är. Eller det kanske det inte gör. Gott är det iaf. Det känns lite lurt att äta mat istället för gröt så här tidigt men man vänjer sig. Är man hungrig så funkar det mesta.

Anna "Vitlöken" Eriksson är sjuk. Tråkigt för mig för istället för hennes fagra uppsyn får jag sitta och titta på ingenting. Igår tog hon i med hårdhandskarna mot sin förkylning, stoppade i sig typ 4 klyftor vitlök i pressad form på rostat bröd, stoppade vitlök i öronen och gud vet var. När jag mot min vilja klev upp i morse efter några timmars sömn i hennes fina gästrum, var stanken olidlig. Vill inte ens fantisera om hur det luktade i hennes rum där hon sovit med dörren stängd. Gissar att efter hennes natt i vitlöksmarinad, är nog hennes chanser till lite otukt ikväll obefintliga. Jag kommer inte att gå i närheten av henne iaf. Nån frivillig?

Nu satte sig en av stadens alkisar här utanför. 3 påsar proppade med tomburkar och en ryggsäck. Oj, nu la han sig på bänken med ryggan som kudde. Stackars sate. Skulle här och nu kunna plädera om hur synd det är om de och hur svårt de har att komma in i samhället igen yadayada men jag skippar det. Men ja, trots att jag helst inte vill kela med de så kan de fan inte ha det lätt. 

Pling i mikron, maat! På återseende.

Pax!

Jag har nog världens bästa pappa. Igår var det en härlig julidag i Östersund. Det regnade och blåste småspik. Lilla (?) jag skulle cykla hem till Mordor vilket inte på något sätt kändes lockande.
Fick då en snilleblixt, jag ringer pappa! Han kanske är på väg hem från jobbet och han har ju ett cykelställ i bagaget!
Följande samtal ägde rum:

Pappa: Ah Tord.
Jag: Hej.. Är du hemma?
P: Ja.
Jag: Menååå. Fan. 
P: Vaddårå?
Jag: Jag behöver en man med en bil och ett cykelställ! Vill inte cykla hem.
P: Okej jag kommer då.
Jag: Va? Säkert?
P: Nej, men du kan ju gå ut och vänta så visar det sig.
Jag: Men så kan du ju inte säga.
P: Okej, jag kommer om 10.

Sen kom han åkande i sin nya bil, hängde cykeln på bilen och så skjutsade han hem mig. När vi var framme klev han ur bilen och lyfte ner cykeln också. Vilken gentleman. Är det konstigt att man tycker att pappa är bäst?

När jag kommit in så tog jag bort ett gammalt nagellack från ja, naglarna, sen somnade jag på soffan. Att sova på soffan verkar vara min nya hobby btw. Drömde min värsta spindel-mardröm någonsin varefter jag vaknade. FYRA timmar senare! Det var den dagen det. Kändes som att det kröp överallt när jag vaknade, men lyckades komma till sans och stekte fiskpinnar och kollade Miss Marple. Gick sen och la mig, och det sjuka är att jag somnade. När jag precis hade sovit 4 timmar. Jag måste vara jättetrasig. 

Gatufeeest

Som sagt. Vi har varit på Gatufesten i Sönsvall. Jag, Anna och hennes way back-vän Nygren.

Det blev en bra helg, men en regnig helg.

Sundsvall hade ställt upp med sin allra mest inbjudande välkomst-kommitté. Snuten. Hej Anna och välkommen till Sundsvall, det gick lite fort det där. Blir dyrt för dig. Yadayada si och så mycket pengar. Trevlig helg!
Anna tog det dock som en man. Eller ja, som den kvinna hon är. Öste ur sig några ful ord, tog sig en sup och en cigg och sen var hon sig själv igen.

Efter en visit hos Uno Boija a.k.a Åke Kato fick jag ta över ratten på den röda faran, vi konstaterade att hon hade gjort sitt på förarsätet den dagen. Brummade hem till min fina mormor Gun-Britt och hennes gubbe Åke där vi skulle bo hela helgen. De var dock inte hemma utan i sin stuga utanför Ö-vik vilket jag ansåg var lika bra om inte bättre med tanke på hur många dåndimpar mormor hade fått den helgen om hon varit hemma. Hon är så att säga väldigt ryddig av sig, städar och diskar mest hela tiden. Eftersom jag är en "pax inte" på det området så ska vi alla glädjas åt att hon inte var hemma. Vi säger så.

Första kvällen bjöd på sol ute och sol inne. Vi var inte så snabba i starten men tog oss till slut ner till stadens kärna. Oj, vi kanske ska köpa biljetter? Ja. Hej Statoil. Yey Statoil! 3-dagars för 650 spänn. Lätt värt (?). Nygren tappades bort nästan på en gång, jag och A gick på konsert. För det är ju det man ska göra på festival. Inget annat. Vi parkerade framför en scen där Backyard Babies huserade. Vi drag medsmugglat vin ur petflaska, mycket värt. Efter det så kände vi att lite öl skulle sitta fint, så öl blev det.

Resten av helgen är lite diffus så vi slutar där.

Fina familjen!

Haha, hittade en bild på ÖMK:s hemsida på min kära familj. Jag blir så stolt.

image23

Trevlig älg

Jag är trasig. Om jag har tur får jag snart en obefläckad matpåse av Ante så att jag överlever cykelturen hem till Mordor. Sen ska jag väl powernapa i smyg, duscha och sätta på mig ett agnsikte, sen korka upp vinet. Hemska tanke. Förutom smygsovandet då.

Återkommer med finfin rapport från staden som självutnämnt sig till Norrlands huvudstad. BS.

Farväl