He-Man vs My Little Pony

Idag blev det en diskussion om He-Man och Skeletor på jobbet. Jag fick en liten åthutning eftersom jag inte hade stenkoll på vem Orko var (nån trollkarl tydligen), men å andra sidan...jag kom på att om killarna briljerar med allt om He-man så kan ju jag faktiskt briljera med allt om My Little Pony. Lätt. Och så mycket trevligare! Än idag kan jag tänka på den fina borgen och allt smojs som man trodde skulle förstöra allt levande men sen så överlevde alla och borgen stod kvar. Så vackert. Nej okej, jag har nog inte tänkt på det på några år, men idag så gjorde jag det. Kanske ska dra igång den gamla vhs:en och kolla ifall det verkligen slutade så lyckligt som jag vill minnas...nu när jag har blivit (lite) äldre vet jag ju att så inte är fallet men jag kan behöva drömma lite.


Började 06:30 idag. Det är hur tidigt som helst. Det innebär att jag måste ställa klockan på 05:00. Det är ännu tidigare. Det enda som är bra med dessa arbetstider är jag ju får gå hem lite tidigare än vanligt, även fast jag jobbar 8 timmar. Ikväll tänkte vi dra ihop ett gäng och sparka på en boll, men det är tusan kyligt idag...kanske ska kolla på Ugly Betty istället. Fast jag skulle vilja träna lite mer, vi har ju faktiskt match om en vecka....bevare mig väl.


Annars så känns det som en bra vecka. Ledig imorrn, tårta hos Mette och Uno på fredag följt av öl på Heaven & Hell med Carro och Jonte och fest hos AT på lördag. Solsken tack!


Har blivit bjuden på kadettbal! I Karlskrona, av en röjdykare vid namn Ludvig som går i Loskans klass. Det hela äger rum nästa helg, och jag ska få flygbiljetter hemskickade, försvarsmakten betalar. Helt sjukt. Men jag tackar inte nej.

Provade klänningen som varit inklämd mellan en garderob och en vägg sedan balen på Gamla Teatern 2002 (!) häromdagen...lite ångest inblandat i det momentet men! det gick bra, den var till och med lite stor runt mellanpartiet eller vad man ska säga...däremot trång runt axlarna, i armhålan liksom. Har min mage blivit mindre medan mina armhålor har växt? Uhh...låter inte bra hur man än vänder på det. Alltså att ha stora armhålor.

Ja. Klänningen passade alltså, skorna jag hade har sett sina bästa dagar däremot, så det blir till att köpa ett par nya! Inte mig emot! Ett par fina pumps med inte alltför höga klackar är registrerade på min radar, och så ska jag köpa en tjusig kuvertväska. Ausgezeichnet. Sen så måste nog Hello lära mig hur jag gör något bra med mitt hår. På egen hand. Lycka till!


Hejdå hejdå


Oktoberfest!

Guten tag. Ich bin ein tiroler unt ich wohne in St Anton am Arlberg.  Eine tage ich bin Åre besuchen für die sommerfest, unt das was sehr spaß. Markus Lemke jag hoppas att du har överseende med min tyska-skills. Eller ja, bristen på tyska-skills. Ich bin Anfänger.

Sommarfesten a.k.a der oktoberfest stundade. Lederhosen, bjällror på knästrumpan, tyrolerhatt och jägermeister stod på schemat. Den fina sången om att locka fram ett skratt med en tyrolerhatt varvades med den än finare sången om St Anton aus Tirol, och oavsett vad vi sjöng för melodi så inmundigades jäger. Det verkade som en bra idé först, men så här med facit i hand önskar jag att jag tagit en radler mellan varven istället. Men som de brukar säga, det är lätt att vara efterklok.
Hur som helst, vårat fina gäng med 12 tyroler och 3 gökur hade ändå otroligt roligt och innehöll nog allt som en redig sommarfest i byn ska innehålla. Några exempel är korvkrig med 10 spindelmän (som urartade när en spindelman vid namn Honken kastade en full ölburk mot våra stackars lekamen), allsång till "Vi gräver guld i USA" (fråga mig inte varför), dans på borden och en sanslöst blöt kväll på Dippan. Vad som egentligen hände där inne är det ingen som riktigt vet, men en Nils var söt, Per var sötaste nunnan, en Joel var en söt farbror, Zäta var en ovanligt söt bandit men jag tyckte nog att Påsen var sötast av alla.


image14

Just, jag har ju varit i Vemdalen å. Den helgen drog vi igång redan i bilen någonstans på E14 mellan Östersund och Brunflo och sen bara rullade det på. Det var så himla roligt. Och trevligt. Vi lyssnade på musik, lagade mat, drack öl, spelade kort och bara umgicks! Och så blev det ju självklart galej och några svängoms på kvällarna. Bland annat med världens bästa apa, en skum tub, en långhårig Danne Larsson och en långhårig brevbärare. Sist men inte minst, en snygging från Skucku.
Sammanfattningsvis var det en väldigt trevlig helg, förutom att ovan nämnda nunna slarvade bort min kära mössa. Jag är glad att jag följde även fast inte Anna och Markus gjorde det.

Håll i hatten nu gott folk....igår var jag på...(trumvirvel)...fotbollsträning! Första på 11 år. Puh! Jag har signat upp mig på ett korpenlag, och igår drog det alltså igång. I nya fina fotbollsskor och sjukt proffsiga benskydd var jag på plats uppe vid Erikslund. Jag var lite nervös innan med tanke på mitt lilla uppehåll, men det gick hyfsat bra, med tanke på mitt lilla uppehåll, och det var riktigt roligt! När vi slutade ville jag inte alls gå hem. Som tur är är det ju bara början på min fina fotbollssommar...!

Idag är det fredag och jag slutar jobba snart på jobb nr 1, ikväll ska jag jobba på jobb nr 2. Suck. Det vore ju dumt att vara ledig. Ska iaf träffa Bättan sen, hon drar till Oschlo snart så vi måste hinna hänga lite innan dess. Att vi ska.

Hejda hejda