Just

Antalet gånger min kollega sagt "Ja teknikens under"  idag: 9. Och då har jag inte ens lyssnat så noga. Ahh!


Sista juni

Då var klockan 10, det är lördag, och jag har jobbat i 3,5 timma...härligt med helg!

Har ju tänkt visa lite bilder från helgen i Karlskrona men har helt enkelt inte fått tummen ur.
Helgen där var jättebra, liten mini-semme. På fredagen blev vi bjudna på middag hos u-båts-Lisa, på lördagen var vi och seglade. Världens finaste dag, dock blåste det inte just nåt alls så vi fick ro första halvtimman, men alla var ju vana roddare (förutom jag som tjuvvilade ibland), så det gick bra. Det visade sig dessutom att jag var en naturbegåvning vid rodret, därav den fina mössan.
Planen var att vi skulle ut till Kungsholmen som tydligen var något alldeles extra, men på grund av bristen på vind (alltså fart) fick vi ändra våra planer. La till vid en liten brygga och parkerade på solvarma klippor där vi åt lunch, och hade en stor mousserande vin- och jordgubbsorgie. Inte så dumt. Många tog sig ett dopp men eftersom min röst inte ens dög att kalla whiskey-röst så stannade jag svettig på land.
När vi sedan återvände till getto-Kungsmarken var vi lite sena och dessutom utlåsta (way to go Ludde!) men som tur var hade vi lämnat balkongdörren öppen, så min kavaljer a.k.a apan klättrade upp där så vi tog oss in.

Efter att ha hets-duschat, hets-sminkat oss, hets-fixat håret och hets-druckit lite rosévin var vi redo för en bal på slottet.

Tjusig middag med tjusiga människor och bittra servitriser efterföljdes av mingel, kaffe och dans. Sedan vid 1-snåret samlades hela gänget (ca 140 personer) i led parvis, och varannat par fick en fackla. Så gick vi i ett osedvanligt tjusigt fackeltåg från stadshotellet ner till marinbasen, Trolle, och dess matsal. Där vankades det lopp (nåt påhitt för sjömän/suputer), och det var där festen brakade lös. Det sjöngs (efter ett tag skriksjöng de flesta, förlåt halsen), snapsades och vinades. Sedan blev det sjukt bra drag på dansgolvet lite otippat då dj:n såg ut som han i Stockholm boogie, ni vet han med den blå bilen. Vid halv sex på morgonen tystnade musiken och vi gick långsamt genom stan och tog första bussen för dagen hem till Kungsmarken.

Sov några timmar, sedan raglade jag upp, hängde hos Loskan och sen bar det av till Ronneby och flyg hem till ö-sund. Med ett sweden rock-magazine under armen och kaffe i handen blev jag dock lite sorgsen. På flyplatsen både i Ronneby och på Arlanda vimlade av folk som hade varit nere på Sweden Rock (jag kunde se det, för alla hade likadana tishor och genomgående svarta kläder och långt hår). Jag hade iofs haft en underbar helg, men frågan är om inte en helg utanför Sölvesborg hade varit lite mer min kopp te. Nä. Jo. Äh jag vet inte.



     


När jag kom hem från Karlskrona var jag sjukskriven i två dagar. Hade fruktansvärt dåliga röstresurser. Nästan helt obefintliga faktiskt. Men efter några dagar i soffan med ett filmmaraton med filmer som Garden State, Deja Vú, Repmånad, Das Boot och några fler som inte är värda att minnas så hade jag fått tillbaka rösten så pass att jag kunde jobba iaf.


Annars så har jag varit på tjejfest med tjejerna från Shell hemma hos Linda och senare på kvällen blev det Marité och ännu senare kebab på golvet. Av nån anledning.


Midsommarhelgen då jag hade 4 dagars ledigt blev en 3 dagars.
På torsdagen blev det en otippad utgång med min kära häst efter några parti poker. På natten där när vi lämnat krogen fick vi veta att det brann i gamla LT-huset, alltså på vårat jobb! Vi var ju bara tvungna att gå och kika...vi (jag hade med mig en kollega och vän) upplevde det som ett brinnande inferno, men vi kan ha överdramatiserat det lite med tanke på vårat tillstånd. Dagen efter gick vi för att undersöka saken, och det var ett sophus på baksidan som hade brunnit, och det hade inte spridit sig till våra lokaler. Kul med lite vardagsaction sådär...när ingen kommit till skada förstås...!


Självaste midsommarafton ville jag gå på Jamtli och dansa runt stången, men tji fick jag. Någon skyllde på bakfylla och någon sa att han var för nykter. För många om och men gjorde att det till slut blev för sent så vi sket i det. Satte oss i stället i Badhusparken vid vattnet, jag och Anna E, en festglad hjort och två av bröderna Olofsson. Den ena var glad och den andra var ledsen, han skulle jobba natt. Då hade jag också varit ledsen. Fast jag hade nog aldrig sagt ja till ett nattpass på midsommarafton heller å andra sidan...


På kvällen vankades det fest hos Malin i Odensala. Finfint långbord med sill, peran, räkor (till mig och Loskan) och nubbe. Malin hade precis kommit hem från Kosovo så hon hade köpt hem ett lager dricka till ett helt kompani. Louise hade tryckt upp ett sånghäfte, så det blev fin lopp-anda efter ett tag.
Vi var kvar där hela kvällen (gött att inte dra på krogen) och det var en riktigt trevlig kväll och ingen mindre än Kicki Kajal ärade oss med sin närvaro...!



  


Efterföljande lördag var jag Mattsson och Christina uppe på Hästhagsvägen och mös och drack lite vin. Vi var väldigt lugna och städade, men sedan så kom Annas karl Marcus, Andreas, Simon och Jonte, som var mitt uppe i en svensexa (Jonte är den lycklige), så man kan säga att en högre fest-växel lades i när de kom...vi drog ner på Marité sen där det var ett hejdundrandes drag. Man kan sammanfatta kvällen där med ett ord. Sjöslag. Vid sjön.


I morgon fyller kära Hello år (typ 25), så ikväll ska vi fira henne! Å stackars Zlatan har blivit av med kulorna så han har en plaststrut runt halsen. Btw. Han har den ju för att han inte ska slicka på såret, men han har som inte riktigt koll på den så han går hela tiden in i dörrkarmarna, hihi.


Nej nu har jag tusan bloggat så det räcker. Jag kommer bli alldeles varm i hjärtat om någon ens läst hälften.


På återseende - lev väl


Jo

Dagens citat av Mirja (okej inte dagens typ nån gång förra veckan men jag måste skriva det innan det faller i glömska)

-Vad var det?
-Nä det vara bara en transvestit med en treudd som stod vid vägen.
-Okej.

Happy midsummer!

Halli hallå!

Klockan är nu 04:47 och jag sitter på jobbet. Fråga mig inte varför. Jag borde inte, jag är inte speciellt nykter och jag får absolut inte betalt för att sitta här.

Kvällen har spenderats i Odensala hos Malin med sill, peran, nubbe och räkor. Gott var det, och vi blev mätta och glada och nog lite fulla. Är lite ledsen för att jag inte fick leka groda på Jamtli idag, men jag kommer nog över det så småningom.

Det har varit en fin dag, och jag har, ordagrant, fått creds för min fina kappa. Tack mormor.

Klimatklok?

Gå in, testa, och få svart på vitt hur du sköter dig. Själv lever jag tydligen som om vi har 2,97 planeter. Vilket vi inte har. Men det var bättre än genomsnittet på 3,4!

http://www.wwf.se/show.php?id=1073976


Så ja...lämna bilen hemma och släck mysbelysningen. Eller nä. Den är ju mysig.

Efterlysning

Har någon sett en aprikos-rosa blomma i tyg som är finfin att ha i håret, så hojta...den försvann från sin ägare i lördags natt, troligen i närheten av ett ställe i Östersund vid namn O'Learys.
Så det kan bli.

Förresten, har någon en lång, rolig karl på lut, hojta ännu högre.

OBS! Det är inget fel på korta killar, har en tendens att falla för dem (också), det är mig det är fel på.

Heja Svärje

Idag är det alltså Sveriges Nationaldag. Wohow. För mig innebär det att jag inte hade fått någon ÖP när jag klev upp 05:45, att det är ovanligt tomt på jobbet och att jag inte kan gå på stan och shoppa skor när jag slutat. 

Igår sken solen, kvällen var varm, och många av mina vänner hade samlats för brännboll och öl. Men inte Petra, nej, för henne blev det brännboll och Loka. I och för sig så är jag nöjd över det nu, men det var jag inte just igår kväll. Jag har en förmåga att ignorera det faktum att det finns en morgondag i sällskap av goda vänner och kall öl. Men igår så framträdde min karaktäristiska sida och jag tackade för mig redan vid 21:30! Shoppade loss på Konsum, löste ett sudoku och gick och la mig. Likt förbaskat var jag tot mühde när klockan ringde, ska man måsta lägga sig vid 21 för att inte känna sig som om man blivit överkörd av en ångvält när man vaknar?

I helgen vankas det kadettbal alltså. Åker ner på fredag eftermiddag till Blekinge. Har nog aldrig varit där förresten. Alltid kul att vidga vyerna. Jag ska dessutom få se Karlskrona från sin bästa sida enligt Lois, men jag har inte fått veta hur. Har endast fått lite diffusa angivelser om lördagens aktiviteter. Frågor som "Är du simkunnig?" och direktiv om att ta med solskyddsfaktor har varvats med oerhört svävande förklaringar om vad som egentligen ska ske. Men men det lär ju visa sig, synd för mig bara att jag är så jädrans nyfiken...!

Ohh...nu sjungs nationalsången på P3, men jag vet inte, jag måste säga att kära Norge vinner när det gäller det här, men det visste alla redan.

Heja Norge!

P.S Falk har pysslat ihop pixeltuttar, så nu ska jag och Ulrica ge oss i kast med att skapa en pixelsnopp, och vi får dessutom betalt för det! Fint det. Hejda hejda. D.S